Küresel Doğan İşletmeler Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Hakan ATLI

Özet

İşletmelerin uluslararasılaşma süreçleri, uzun yıllardır uluslararası işletmecilik alanında birçok araştırmanın konusu olmuştur. Bu araştırmaların gelecek vaat eden alanlarından bir tanesi de Küresel Doğan İşletmelerdir (KDİ). KDİ’ler sınırlı kaynak ve uluslararası deneyimlerine rağmen, kurulur kurulmaz veya kurulduktan kısa bir süre sonra uluslararası hatta küresel bir yaklaşımı benimseyen küçük ölçekli işletmeler olarak kavramsallaştırılmaktadır. Bu çalışmada KDİ’lerle ilgili kapsamlı bir literatür taramasının yapılması amaçlanmıştır. Kavramsal bir çerçeve sunulmakla beraber konuyla ilgili son gelişmelerin de ele alındığı araştırmanın, gelecekteki çalışmalara ışık tutma noktasında katkıda bulunacağı düşünülmektedir.


* Bu çalışma, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde kabul edilen “Küresel Doğan İşletmelerin Uluslararasılaşma Sürecinde Örgütsel Kabiliyetleri ve Bunların İhracat Performansına Etkileri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma” başlıklı doktora tezinden üretilmiştir.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Nasıl Atıf Yapılır
ATLI, H. (2022). Küresel Doğan İşletmeler Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme. Sosyal, Beşeri Ve İdari Bilimler Dergisi, 5(8), 1130–1150. https://doi.org/10.26677/TR1010.2022.1049
Bölüm
Makaleler